Херсонщина оговтується від атаки «шахедів», Черкащина без світла: ситуація в регіонах

 

Стан ситуації в регіонах на ранок 9:00, згідно з повідомленнями обласних державних адміністрацій.

Кіровоградщина

Вночі ППО працювала, але, на щастя, без постраждалих або руйнувань, як попередньо повідомили.

Черкаська область

Під час повітряних тривог наші військові знищили п'ять ворожих літаків в повітрі над областю. На щастя, ніхто не постраждав. Є лише пошкодження ліній електропередач внаслідок падіння уламків безпілотних літальних апаратів. Триває ремонт розбитих ліній.

Чернігівщина

За добу було два обстріли (13 вибухів). Ворог обстрілював Корюківський та Новгород-Сіверський райони з мінометів. Немає інформації про втрати серед місцевого населення або пошкодження цивільної інфраструктури. Дані уточнюються.

Сумщина

Вночі росіяни здійснили шість обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зареєстровано 20 вибухів з мінометів, артилерії та стрілецької зброї. Обстріли отримали Білопільська, Шалигинська, Середино-Будська, Свеська, Зноб-Новгородська громади. На щастя, жодного постраждалого не було.

Учора росіяни також здійснили 10 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зареєстровано 38 вибухів. Обстріли отримали Білопільська, Краснопільська, Хотінська, Великописарівська, Есманьська громади. Немає постраждалих.

Запорізька область

Протягом минулої доби росіяни здійснили 199 обстрілів у 17 населених пунктах області. 55 безпілотників атакували Гуляйполе, Малу Токмачку, Роботине, Малинівку, Полтавку, Новодарівку, Чарівне, Новоандріївку, Левадне та Кам'янське. Також було атака з авіації на Оріхову та Новодарівку, а з РСЗВ на Гуляйполе, Малу Токмачку та Новоданилівку. У результаті поранені двоє людей, винесені пошкодження будинки та об'єкти інфраструктури.

Також було 139 артобстрілів по Гуляйполю, Роботиному, Чарівному, Червоному, Левадному, Полтавці, П'ятихатах, Кам'янському, Малих Щербаках та інших прифронтових містах і селах. Було прийнято вісім повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

Дніпропетровщина

Учора на Нікопольщині ворог атакував вісім безпілотних літальних апаратів-камікадзе. Також шість разів відбувалися обстріли з важкої артилерії. Атаковано Нікополь, Покровську сільську, Червоногригорівську та Марганецьку громади. В результаті дві людини, у віці 56 та 67 років, були поранені.

По всій території області було пошкоджено майже два десятки будинків. Також були пошкоджені приватні і промислові підприємства, гаражі, автомобілі, господарські споруди та лінії електропередач та газові труби. Вночі наша армія збила шість безпілотних літальних апаратів над областю, жодна людина не постраждала.

Протягом дня ворог обстрілював Нікополь, Марганецьку та Червоногригорівську громади. Випущено більше десяти снарядів. Ніхто не постраждав.

Харківщина

Понад 15 населених пунктів Харківщини, зокрема Уди Богодухівського району, Вовчанськ, Мала Вовча Чугуївського району, Потихонове, Синьківка, Табаївка, Іванівка, Берестове Куп'янського району, отримали артилерійські та мінометні обстріли ворога. Свідками стали мешканці цих населених пунктів. Також був обстріл міста Вовчанськ Чугуївського району, в результаті якого було пошкоджено приватний будинок. Без постраждалих.

У вечірній час противник обстріляв з ракет та артилерії село Липці Харківського району. Немає даних про руйнування або постраждалих. Протягом доби постраждалих не зафіксовано.

Луганщина

У Невському районі було здійснено чотири авіаційні бомбардування керованими бомбами КАБ-500, які призвели до повного зруйнування ще двох будинків. На щастя, ніхто не постраждав. Учора російські війська також безуспішно атакували на Купянському напрямку. За добу ворог здійснив 153 обстріли і випустив 541 снаряд.

Донеччина

Ворог відкрив вогонь по шести населених пунктах: Авдіївка, Курахове, Красногорівка, Катеринівка, Новобахмутівка і Мирноград. Було пошкоджено 20 житлових будинків, включаючи 16 багатоквартирних будинків, а також поліцейський відділок, профілакторій, дитячий садок, школа, кафе, будинок культури, база "ЮГ-Сервіс", елеватор, п'ять цивільних автомобілів, трансформатор і гаражні бокси шахтних споруд, а також приміщення ВЦА. За добу загинуло дві людини, а ще двоє були поранені.

Миколаївщина

Ввечері в Баштанському районі сталося пожежа в агропідприємстві внаслідок влучання безпілотного літального апарата типу Shahed 131/136. Пошкоджень також зазнали будинок дитячого саду, сільський будинок культури та приватні будинки. Немає постраждалих.

Херсонщина

За добу ворожі сили здійснили 125 обстрілів (637 снарядів) по області. В тому числі Херсон отримав вісім обстрілів (30 снарядів). В результаті поразок оплотів ворога було знищено чотири безпілотні літальні апарати "Шахід".

Противник обстріляв 35 населених