Ідуть бої: Легіон "Свобода Росії", РДК та Сибірський батальйон зайшли до Курської та Білгородської області

Легіон "Свобода Росії" та Сибірський батальйон увійшли до Курської та Білгородської областей РФ

Легіон "Свобода Росії", РДК та Сибірський батальйон увійшли до Курської та Білгородської області РФ у рамках спільної операції, повідомляється у заяві Легіону.

Бійці виражають свою мрію про Росію, яка буде вільною від Володимира Путіна. Вони прагнуть звільнити країну від диктатури терористичної організації, що захопила владу. Також вони прагнуть забезпечити своїм дітям нормальне майбутнє без санкцій, репресій та війни.

"Ми йдемо, щоб звільнити вас від злиднів, бідності та страху. Звільнити від диктатури терористичної організації, яка захопила владу. Дати вашим дітям нормальне, цивілізоване майбутнє – без санкцій та без репресій, без виборів без вибору, і без "Розмов про важливе". І найголовніше без війни. Путін узурпував владу на 20 років, і що сталося: санкції, економічний застій, кровопролитна війна, вбиті політичні конкуренти та повна ізоляція зі світової арени. А ще гарні палаци. А тепер він планує йти на ще один термін і правити до самої своєї смерті. Ми не дозволимо. Ми такі ж росіяни, як і ви: ми теж маємо право на волевиявлення. І наша воля - не визнавати кривавого диктатора президентом Росії. Легіон йде на вибори, чекайте на нас"

Тим часом Сибірський батальйон повідомив про запеклі бої на території Росії.

"Раніше ми говорили, що повалити диктаторський режим в Росії мирно не вийде. Його можна усунути лише зі зброєю в руках. Цієї ночі ми почали виконання обіцянки. Ідуть запеклі бої на території Росії"

Також батальйон "Сибір" опублікував відео битви з території Російської Федерації.

Український політичний координатор російської військової організації "Легіон "Свобода Росії", Ілля Пономарьов, повідомив, що російські добровольці контролюють село Лозова Рудка у Білгородській області біля кордону з Харківською областю.

"Легіон "Свобода Росії", РДК та Сибірський батальйон увійшли до Курської та Білгородської області РФ у рамках спільної операції. Прикордонна Лозова Рудка у Білгородській області повністю під контролем сил визволення. Зараз у Теткіному Курській області триває стрілецький бій. Слідкуйте за новинами!" - заявив він.

У той же час російські воєнторги повідомили про спробу прориву "українських ДРГ" у Білгородській та Курській областях. За їхніми словами, на територію Росії "кілька озброєних груп намагалися прорватися на пікапах за підтримки мінометного та артилерійського вогню". Крім того, було помічено танки.

Також повідомляється про вибухи та загоряння на нафтобазах окупантів. Після ударів безпілотників горять нафтобази в Орловській та Нижегородській областях.

Російські ЗМІ також повідомляють про збиття 25 дронів за ніч, зокрема над Московською та Ленінградською областями.

Мешканці Курської області повідомили про стрілецький бій у районі Теткіно.

У цілому, дев'ять регіонів РФ зазнали атаки безпілотників за останню добу, включаючи Білгородську, Орловську, Нижегородську, Курську, Воронезьку, Тульську, Брянську, Ленінградську та Московську області.

Новобранці РФ сподіваються на легку перемогу над ЗСУ, але реальність може виявитися іншою.

Дивіться також: