ISW оцінив спроможності оборонної промисловості Росії

Російська оборонно-промислова база виявиться недостатньою через нестачу робочої сили та скорочення запасів – експерти

В Інституті вивчення війни повідомили, що російська оборонно-промислова база зіштовхнеться з проблемою нестачі робочої сили, скороченням запасів та санкціями. У зв'язку з цим її спроможність буде незадовільною у середньо- і довгостроковій перспективі.

Український військовий експерт Костянтин Машовець підтвердив цю оцінку, вказавши, що російське військове командування має намір створити "стратегічний резерв" для наступальних операцій у 2024 році, але не зможе забезпечити ці частини необхідною кількістю озброєння через обмеження виробництва оборонно-промислової бази.

Російське військове командування планує оснастити лише 27-у мотострілецьку дивізію до другого і четвертого кварталів 2024 року в кількості лише 87% від доктринально необхідної кількості озброєння і техніки

Машовець висловив сумнів, що російські війська зможуть досягти цього завдання до 2024 року, оскільки багато військових підрозділів, які сьогодні діють у складі російських військ, мають лише 30% від необхідної кількості озброєння і техніки.

Експерти також заявили, що числа виробництва танків, які надає Росія, в основному відображають відновлені та модернізовані зразки, а не нове виробництво.

Загалом, аналітики згодні, що російська оборонно-промислова база може підтримувати поточний темп операцій, але не забезпечити повну підтримку потенційної наступальної операції з використанням ключового резерву живої сили.

Варто відзначити, що російське військове командування надає перевагу короткостроковим цілям, таким як обмежені територіальні надбання, ігноруючи довгострокову стійкість та широкомасштабні операції в Україні.

Прогрес таких частково поповнених російських військ цього літа залежатиме від доступності матеріально-технічних засобів для України, яка, в свою чергу, залежить від надання військової допомоги США.

Аналізи показують, що зростання виробництва російської оборонно-промислової бази у середньо- і довгостроковій перспективі буде незбалансованим через нестачу робочої сили, скорочення запасів і санкції.

Джерело: Українська правда