Італія готує новий пакет допомоги Україні

Італія готує новий пакет військової допомоги для України.

Він на стадії обговорення, зокрема з Францією, щодо відправлення систем ППО спільного виробництва, заявив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні в інтерв'ю Corriere della Sera.

"Шостий пакет військової допомоги Україні ще на стадії обговорення. Не буде жодного відправлення зброї до відповідної доповіді в парламенті. Ми обговорюємо з французами моменти вдосконалення пакета щодо відправки систем ППО, які засновані на спільних розробках між Римом та Парижем", сказав міністр.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На уточнююче питання журналіста, чи просили США Італію прискорити темпи постачання зброї в Україну, Таяні відповів: "Ми важливий партнер, але про зброю не йшлося".

Німеччина збирається передати Україні 40 бойових машин піхоти Marder попри обіцянку віддати їх Греції. Раніше країни уклали відповідний контракт, але тепер Греція поступилася технікою на користь України.

Погодилася почекати з постачанням Німеччиною бойових машин піхоти, якщо підготовлену для неї техніку передадуть як допомогу в боротьбі з російськими окупантами.