Ізраїль вночі знову вдарив по осередках "Хезболли" в Лівані

В ніч на 23 жовтня Ізраїльські війська здійснили нові удари по позиціях руху "Хезболла" у Лівані, повідомила Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Було атаковано дві бази, одна з яких розташовувалася неподалік ізраїльського прикордонного міста Маттат, а друга - у спірній області Ферми Шебаа.

Ці удари були нанесені перед тим, як рух "Хезболла" міг здійснити заплановані атаки протитанковими ракетами та реактивними снарядами на ізраїльську територію.

У той же час ліванське державне агентство NNA повідомило про ізраїльські авіанальоти неподалік Айтаруна, поселення на півдні Лівану, що знаходиться від Маттата за 13 км на північно-схід. Інформації про постраждалих поки немає.

Згідно з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, участь ісламістського руху "Хезболла" у війні в Ізраїлі буде "руйнівним" для Лівану. Проте Ізраїль готовий до будь-якої ситуації.

Раніше Ізраїль загрожував масштабним ударом по Ірану, якщо "Хезболла", яке отримує підтримку від Тегерану, вирішить розпочати другий фронт проти Ізраїлю.