Кабмін готує програми кредитів для приватних українських виробників зброї

Програми кредитів Українським виробникам зброї
Програми кредитів Українським виробникам зброї

Уряд розробляє програми кредитування приватних оборонно-промислових підприємств, повідомив Юрій Каціон, заступник голови правління Ощадбанку, під час круглого столу. Ці програми будуть схожі на програми підтримки "5-7-9". Вони нададуть можливість новим компаніям отримувати фінансування у сфері оборонки.

Ощадбанк намірено підтримувати стратегічні промислові галузі, зосереджуючи свою увагу на фінансуванні приватного оборонного сектору та муніципалітетів. Банкрот стверджує, що це допоможе розвивати економіку та збільшити обсяги кредитування.

Одним з викликів цього року для банків стане трансформація державних програм кредитування, таких як "Доступні кредити 5-7-9". Зміни стосуватимуться переорієнтації на інвестиційне та довгострокове кредитування, вилучення фінансування для обігового капіталу та гарантій з портфелів цих програм.

За словами Каціона, ці зміни можуть мати серйозний вплив на діяльність банків, що лідирують у наданні кредитів за цими програмами. Це може ускладнити ситуацію для аграріїв, яким важко буде перекласти свої ліміти на нові кредити, оскільки умови не будуть такими сприятливими, як раніше.

Джерело: Економічна правда

Читайте також