Кадиров визнав: санкції працюють

Глава Чечні пропонує обмін санкцій на полонених українців

Лідер Чечні Рамзан Кадиров запропонував Сполученим Штатам зняти санкції з його родини в обмін на звільнення українських полонених. За інформацією видання "Тасс", Кадиров надав список українців-полонених російським окупантам в Донецькій та Луганській областях і журналісту Скотту Ріттеру, який супроводжував делегацію до Грозного. Раніше Ріттеру було винесено вирок за педофілію.

Кадиров заявив: "Якщо вони знімуть санкції з моєї мами, дочок, невинних людей, крім мене, ми віддамо цих полонених людей". Він продемонстрував Ріттеру відеозапис з українськими полоненими, на якому вони заявили про можливість звільнення 20 людей за умови скасування санкцій проти родичів Кадирова, його літаків та коней.

Пропозицію Кадиров озвучив під час засідання силових підрозділів в Грозному, повідомляє "Риа Новости".

Раніше США ввели санкції проти матері Кадирова, директора табору "Артек" на окупованому Криму Костянтина Федоренка та інших російських посадовців. Також санкції були наложені на самого Кадирова, його дружину та доньок через порушення прав людини.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський сьогодні підписав указ про набуття чинності рішення Ради національної безпеки і оборони щодо санкцій проти громадян і компаній з РФ. Серед них є і соратники Рамзана Кадирова.