Кібератака ГУР паралізувала розробника ядерних боєприпасів у РФ

Атака ГУР припинила роботу російського розробника ядерних боєприпасів
Атака ГУР припинила роботу російського розробника ядерних боєприпасів

Українські хакери здійснили кібератаку на Російську компанію "Вега"

Головне управління розвідки Міністерства оборони України разом з групою хакерів "ВО Team" пішли на масштабну кібератаку на важливі об'єкти в Челябінській області Росії, повідомляє прес-служба ГУР.

Метою атаки стала компанія "Вега" - єдиний інтернет-провайдер міста Снєжинськ. Як наслідок, було виведено з ладу понад 1170 комутаторів та 10 серверів компанії, а також знищено всю інформацію на їх серверах.

В результаті атаки було виведено з ладу понад 1170 комутаторів та 10 серверів провайдера, а всю інформацію на серверах "Веги" знищено. Це призвело до того, що низка стратегічних підприємств міста, включаючи Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики (ВНДІТФ), залишилися без інтернету та зв'язку майже на тиждень.

ВНДІТФ є ключовим розробником ядерних боєприпасів у Росії та перебуває під міжнародними санкціями. У результаті атаки українські спеціалісти отримали доступ до персональних даних співробітників інституту та важливих документів, що може допомогти у виявленні механізмів обходу санкцій та осіб, причетних до цього процесу.

Також, ця кібератака створила загрозу для виконання державного оборонного замовлення Росії, що підтверджується коментарями місцевих соціальних мереж Снєжинська.

Ця атака стала найбільшою в історії від сторони України, попередньою атакою був кіберудар за ресурсами РФ наприкінці липня.

Читайте також