Кікбоксер з РФ поскаржився на погане ставлення у Харкові та латвійських націоналістів

Російський кікбоксер Костянтин Глухов змінив громадянство через притиск російської мови

44-річний російський кікбоксер Костянтин Глухов розповів, що проживав у Харкові протягом шести років. Однак, після початку вторгнення Росії, він зіткнувся з питаннями через свою спілкування російською мовою.

Раніше він мав паспорт громадянина Латвії, але заявив, що відчуває себе росіянином і готовий змінити громадянство. У березні Глухов повідомив про отримання статусу репатріанта в Росії.

«Я проживав у Харкові шість років, ще до початку війни. Але після початку війни… Я скажу вам приклад: коли закрили магазини, доводилося стояти у чергах. Ми з дружиною вийшли на вулицю, і я посперечався з кимось російською мовою. І хтось позаду сказав: «Ти що, моск*ль? Так гарно говориш російською», – розповів Глухов

Крім того, Глухов розповів, наскільки складно було йому жити в Латвії.

«Нам з дружиною було важко в Європі, де панує сильна русофобія. Там говорять погано про росіян. Усіх змушують говорити латиською мовою. Там панує націоналістична атмосфера…», – згадав Глухов.

Крім цього, він висловив свою повагу до бійця ММА Володимира Мінєєва, який бере участь в бойових діях на боці російського агресора. Глухов називає себе російським патріотом.