Китай і Росія оскаржують претензії США на морське дно — ЗМІ

Картинка: занурююче пристрій робота з Китаю та Росії
Картинка: занурююче пристрій робота з Китаю та Росії

Представники Китаю та РФ висловили свою думку щодо претензій США на величезну морську ділянку та потенційні ресурси, які можуть бути там. Вони стверджують, що ці претензії не мають жодної підстави у міжнародному праві і повинні бути відхилені. Ці коментарі звучали під час дебатів на сесії Міжнародного органу з морського дна, відповідаючи на заяви США щодо розширення свого континентального шельфу у деяких регіонах.

Країни, які ратифікували Конвенцію ООН з морського права, ведуть довгий міжнародний процес, щоб домовитися щодо меж підводних континентальних шельфів. Це важливо, оскільки на цих межах ґрунтується економічні права на ресурси морського дна.

США не ратифікували Конвенцію ООН з морського права, і їхні претензії підтримують крихкий міжнародний баланс, а також цілісність Конвенції, - заявив представник РФ.
За словами делегата від Китаю, США не мають права заявляти про претензії односторонньо і не можуть розраховувати на отримання переваг Конвенції, не ратифікувавши її.

Представник США стверджує, що Вашингтон дотримується правил конвенції. Росія та Китай також все більше зближуються у питаннях міжнародної політики, включаючи Арктику.

Читайте також