Китай закликав ворогуючі країни Близького Сходу утриматися від помсти

Китай закликає Близький Схід до вмірюваності
Китай закликає Близький Схід до вмірюваності

Міністр закордонних справ Китаю, Ван Ї, закликав країни Близького Сходу, які перебувають у конфлікті, утриматися від помсти та відплати. Він наголосив, що це призведе лише до нового насильства і протистояння в регіоні. Таку заяву Ван зробив під час розмови з колегою з Єгипту Бадром Абделатті.

"Помста породжує помсту і веде до замкнутого кола, а відповідь насильством на насильство матиме наслідком лише ескалацію конфліктів", - підкреслив Ван.

Ван висловив засудження у зв'язку з вбивством лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії в Тегерані. За його словами, ця ситуація різко загострила регіональне становище, підірвала зусилля щодо досягнення миру в Газі та ускладнила припинення вогню.

Міністр повідомив, що Китай закликає до солідарності з арабськими країнами та прагне запобігти подальшій ескалації та загостренню ситуації.

Єгипетський дипломат Абделатті привітав Китай за його роль у сприянні примиренню в Палестині та підкреслив готовність підтримувати співпрацю для запобігання небезпечній ескалації в регіоні.

Читайте також