КМДА повідомила, чи вплинув збій у «Київстарі» на систему оповіщення тривоги

Збій у функціонуванні мобільного оператора "Київстар" не має впливу на роботу системи оповіщення про повітряну тривогу в Києві. Про це повідомляє КМДА.

За даними КМДА, навіть у випадку відключення електропостачання, модернізована частина системи оповіщення буде працювати незалежно.

Одночасно, на місцях, де встановлена стара частина системи, у разі відсутності світла сповіщення про тривогу будуть здійснюватись через гучномовці Патрульної поліції.

Також, столична влада повідомила, що оплата проїзду в київському метро здійснюється в звичайному режимі.

Відомо, що причиною масштабного збою в роботі мобільного оператора "Київстар" стала хакерська атака на ядро мережі. Про це повідомило видання DEV з посиланням на джерела в компанії.

Користувачі не можуть здійснювати дзвінки, надсилати повідомлення та перевіряти стан рахунків. Офіційний сайт також не працює. Відсутній мобільний зв'язок та інтернет. Також неможливо увійти в мобільний застосунок "Київстар".

Наразі, терміни відновлення послуг у "Київстар" після великого збою залишаються невизначеними. Здійснюється робота над тим, скільки часу це може зайняти. Про це заявив генеральний директор компанії Олександр Комаров у своєму відеозверненні.

З метою з'ясування обставин та наслідків протиправних втручань у діяльність мережі "Київстар" залучено представників правоохоронних органів та спеціальних державних служб, повідомив генеральний директор компанії.

Раніше компанія повідомила у мережі Facebook, що сталася технічна помилка, через яку деякі послуги зв'язку та доступу в Інтернет можуть бути недоступні для частини абонентів.

Читайте також:

  • Збій у роботі "Київстар": інструкція, як залишатися на зв'язку та в Інтернеті
  • Масштабний збій у роботі "Київстар": соціальні мережі заповнилися обуренням та мемами