Командир роти обласного ТЦК фіктивно влаштував на роботу футболістів

Командир роти обласного ТЦК фіктивно влаштував на роботу футболістів

У командира роти охорони Івано-Франківського обласного ТЦК є підозра про фіктивне прийняття на роботу прикарпатських футболістів. За інформацією Національної поліції, ці "військовослужбовці" отримували фінансове забезпечення, проте не виконували службові обов'язки, тим самим завдавши збитків бюджету на суму майже 1,5 млн грн.

Фігурант зарахував футболістів до підрозділів охорони ТЦК та спортивного клубу, але вони не приймали участі у службі, продовжуючи вести звичне життя. З цього приводу правоохоронні органи провели обшуки у приміщеннях ТЦК, військовій частині, футбольному клубі та місцях проживання фігурантів.

Службовцю військкомату загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до 12 років. Зараз готується клопотання про запобіжний захід та відсторонення фігуранта від посади. Також буде проведено правову оцінку дій футболістів.

На початку серпня було проведено понад 200 обшуків у медичних і військових комісіях, а також центрах комплектування і соціальної підтримки. У вересні президент підписав указ про перевірку всіх рішень військово-лікарської комісії з 24 лютого 2022 року.

Читайте також: