Кому з політиків та військових українці найбільше довіряють: опитування

Більшість українців довіряють керівникам ГУР, Зеленському, Сирському та Притулі

За даними опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, у лютому більшість українців виявили довіру керівникам Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР), президенту Володимиру Зеленському, головнокомандувачу Збройних Сил України Олександру Сирському та волонтеру Сергію Притулі.

Керівнику ГУР Кирилу Буданову довіряють 66% українців, не довіряють – 20%.
Президенту Володимиру Зеленському довіряють 64%, не довіряють – 35%.
Сергію Притулі довіряють 61%, не довіряють – 33%.

Однак, окремо треба звернути увагу на нового головнокомандувача Олександра Сирського. У лютому 40% респондентів довірилися йому, а 21% висловили недовіру. Також 35% опитаних не знайомі з цією особою (у грудні їх було 48%). З тих, хто знайомий з головнокомандувачем, 62% висловили довіру, 33% – недовіру.

Інші політики та діячі

Деяке довіру також отримали інші політики та діячі. Так, Дмитру Разумкову довіряють 35% респондентів, Віталію Кличку – 45%, Андрію Єрмаку – 27%, Петру Порошенку – 31%.

Але є й ті, кому довіра минула. Наприклад, Мар'яні Безуглій довіряють всього 7% українців, Юлії Тимошенко – 17%, Олексію Арестовичу – 11%.

Згідно з опитуванням, проведеним у січні 2024 року, найбільше довіри серед державних і громадських інститутів українці виявили до Збройних сил України (95% українців).