Комуналка, відкриття бізнесу, розмінування: Кабмін ухвалив важливі рішення

Відкриття бізнесу і розмінування в Україні
Відкриття бізнесу і розмінування в Україні

Україна розпочинає експериментальний проект "Єдина платформа ЖКП"

Україна впроваджує експериментальний проект "Єдина платформа житлово-комунальних послуг", про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Проект передбачає автоматизацію процесів, забезпечення доступних та зручних сервісів, покращення обліку споживачів та контролю якості послуг. Користувачі отримають електронний кабінет з інформацією про керуючих, виконавців послуг, ціни та тарифи, а також можуть здійснювати онлайн-укладання та розірвання договорів.

Проект також буде інтегрований з іншими інформаційними системами, що забезпечить обмін даними.

Окремі рішення для підтримки бізнесу та розмінування

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що визначає декларативний принцип роботи при старті нового бізнесу. Уряд в свою чергу скоригував План заходів щодо дерегуляції та покращення бізнес-клімату, який включатиме 103 завдання та 143 покрокові заходи, спрямовані на підтримку бізнесу.

Крім того, ухвалено рішення про прискорення гуманітарного розмінування. Державним підприємствам дозволено залучати кошти від благодійних пожертв для розмінувальних робіт. Один з таких можливостей має "Укроборонпром". Залучення його до процесу допоможе швидше очистити Україну від мінного сміття.

Читайте також