Кремль висунув погрозу Заходу за конфіскацію російських активів

Кремль загрожує конфіскацією активів

Речник російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що якщо країни G7 передадуть Україні $300 млрд з російського Центробанку, то Кремль запровадить конфіскацію американських, європейських та інших активів. Він наголосив, що така дія буде вважатися порушенням міжнародного права і загрозою для світової економіки.

"Це буде суттєвий удар по основних параметрах міжнародної економіки, це підірве міжнародну економіку. Це підірве довіру інших країн до Сполучених Штатів, а також до ЄС як економічних гарантів. Тому такі дії чреваті дуже і дуже серйозними наслідками", - заявив Пєсков.

Водночас, речник відмовився відкрити, які саме активи можуть бути конфісковані Росією. За словами видання Reuters, ще немає прийнятих ухвал стосовно передачі грошей Україні, і країни, серед них США та Великобританія, збираються змінити законодавство, щоб створити необхідні органи для проведення конфіскацій.

Антон Силуанов, міністр фінансів Росії, заявив, що Росія має "значні суми" на рахунках Центробанку, але не назвав цифру. Водночас він заявив, що Росія буде оскаржувати будь-які конфіскації фінансів у судах.

Фінансова допомога для України

США розпочали переговори з союзниками щодо використання $300 млрд активів Центрального Банку РФ для допомоги Україні. Володимир Путін, російський диктатор, вже підписав укази, які дозволяють конфісковувати та продавати активи європейським енергетичним компаніям.