Кулеба сказав, що допоможе Україні пережити російський терор взимку

Кулеба готовий підтримати Україну взимку
Кулеба готовий підтримати Україну взимку

Завдяки потужній енергетичній підтримці союзників і постачанню систем ППО ситуація для України поступово змінюється на краще.

Щоб люди пережили зиму в умовах російського терору, наша країна потребує більше систем протиповітряної оборони, а також постачання енергетичного обладнання. Про це в інтерв'ю Deník заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За словами очільника МЗС, масовані ракетні атаки РФ по об'єктах критичної інфраструктури України покликані затероризувати мирне населення, а тому міжнародні партнери повинні подбати про те, щоб українці пережили зиму.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Завдяки потужній енергетичній підтримці союзників і постачанню систем ППО ситуація поступово змінюється на краще. У цьому контексті нам потрібні дві важливі речі. Перша це потужний повітряний щит над Україною, який протистоятиме російському терору та надійно захистить українське небо та інфраструктуру", сказав Кулеба.

Він закликав міжнародних партнерів продовжувати посилення протиповітряної оборони України, щоби зробити російські ракетні удари повністю неефективними.

"Друге більше енергетичних потужностей і допомога у відновленні енергосистеми України. Від цього залежить життя та здоров'я мирних українців, зокрема дітей", додав міністр.

Країна-терористка Росія може завдати ракетного удару по Україні з території Білорусі.

Саме з території Білорусі летіла велика частина балістичних ракет на початку повномасштабного вторгнення, зокрема, "Іскандери", "Точка-У" та інші. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Він нагадав, що територія Білорусі постійно використовується російськими військами для того, щоб проводити там певні маневри, для знаходження там авіаційного угруповання ВКС Росії, літаків спеціального призначення, які надають там радіолокаційну підтримку тощо.

Читайте також