Курська операція показала вразливість армії РФ — військовий оглядач

Операція під Курськом розкрила вразливість російської армії
Операція під Курськом розкрила вразливість російської армії

Операція Сил оборони України на території Курської області показала кілька важливих факторів у різних сферах. По-перше, армія РФ виявилася вразливою і неспроможною ефективно захистити свої території. Про це заявив військовий оглядач Денис Попович.

Ми поки не знаємо, який буде результат операції в Курській області. Але вже зараз вона розкрила багато цікавого. Зокрема, виявилось, що російська армія зранка вразлива і не може ефективно захищати свою територію від зовнішнього втручання - сказав Попович.

З політичного точку зору, Курська операція перетнула всі "червоні лінії".

У липні або на початку серпня хто міг уявити, що армія жодної країни зможе без наслідків переступити кордон Росії? Але це сталося і зараз є обговорення, чому немає відповідної реакції зі сторони Росії, де їхня ядерна зброя та військові доктрини, які гарантували недоторканність кордонів Росії? - додав оглядач.

Попович також зазначив, що місцеве населення Курської області не готове до війни і не має самоорганізації.

Вони чекають допомоги та порятунку, але головне, спростовують міф, що російське населення підтримує війну і Путіна. Вони навіть почали говорити українською мовою та спілкуються з українськими солдатами, дякують їм за допомогу. Вони також скаржаться на місцеву владу, яка їх покинула, не організувавши евакуацію - повідомив спікер.

Загалом, Попович вважає, що все це свідчить про поразку путінського режиму. Проте, з військового погляду ще рано робити висновки, оскільки операція не завершилася.

Українські сили можуть продовжити наступати і захоплювати нові райони в Курській області, а російська армія готує контрнаступ та накопичує сили для того, щоб витіснити українські війська зі своїх територій - підбив підсумок Попович.

Читайте також