"Майте терпіння": Кулеба звернувся до західних аналітиків

Деяким західним аналітикам варто бути обережними у своїх прогнозах і "довгострокових передбаченнях" щодо контрнаступу Збройних сил України.

Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Його цитує німецьке видання Bild.

При цьому Кулеба нагадав, що окремі західні чиновники, генерали та аналітики вважали, що Україна "повинна була припинити своє існування протягом трьох-десяти днів у лютому 2022 року".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Тепер вони припускають, що Україна не зможе так швидко повернути собі всі свої території. Це говорить про те, що навіть ті, хто сумнівається, з часом починають сподіватися", сказав Кулеба.

Водночас, за його словами, Україна "спокійно ставиться до таких заяв". Міністр зазначив, що "востаннє американці стикалися з таким рівнем бойових дій і вогневої потужності в Нормандії".

"А ось що нам потрібно, так це більше довгострокових можливостей для досягнення більш короткострокових результатів. Ніколи не недооцінюйте Україну. Будьте впевнені в собі. Майте терпіння. Перемога це важка праця", сказав Кулеба.

Досягнення України у війни неймовірні. Збройні сили просуваються вперед та готують підґрунтя для великого прориву восени.

Завдання буде монументальним. Навіть якщо Україна залучить до контрнаступу усіх до останнього солдата, просуватися вперед буде важко через багатошарові та потужні оборонні лінії росіян, пише Forbes.

Читайте також: