Meta розкрила масштаби пропаганди РФ у соцмережах Facebook та Instagram

Мета розкриває масштаби пропаганди РФ у соцмережах
Мета розкриває масштаби пропаганди РФ у соцмережах

Згідно з доповіддю компанії Meta, Росія продовжує бути головним джерелом "координованої неавтентичної поведінки" у соціальних мережах Facebook та Instagram. Російські зусилля зосередилися на негативному впливі на Україну як в середині країни, так і за її межами.

Звіт компанії Meta стверджує, що російські оператори та кампанії використовують спільний наратив, за яким підтримка України шкодить як самій країні, так і її союзникам. Зараз перед президентськими виборами у США російські онлайн-кампанії будуть активно підтримувати кандидатів, які виступають проти допомоги Україні та критикують Київ.

"Для користувачів цей звіт знову доводить, що потрібно критично сприймати інформацію та перевіряти її, а також зупинитися та подумати, перш ніж її поширити", - зазначив Роман Осадчук, науковий співробітник Лабораторії цифрових криміналістичних досліджень "Атлантичної ради".

Незважаючи на використання новітніх технологій, зусилля Росії здебільшого не мали успіху. Зміни в тактиці російських операторів включають просування контенту, створеного реальними особами та користувачами у західних суспільствах, а також залучення сторонніх організацій до реалізації російських кампаній впливу.

Автори доповіді закликають впливових осіб та громадськість не підтримувати поширення дезінформації та оновлювати засоби інформаційної безпеки для захисту політичних кампаній, кандидатів, громадських осіб та медіа від хакерських атак.

Читайте також:

Раніше в ЦПД РНБО повідомили, що Росія активно поширює дезінформацію про українську "брудну бомбу". Експерти не виключають можливості провокації чи теракту в зв'язку з цим.

Читайте також