Мінімальна зарплата, допомога безробітним та компенсації за працевлаштування: як змінився розмір виплат з 1 квітня

Мінімальна зарплата, допомога безробітним та компенсації за працевлаштування
Мінімальна зарплата, допомога безробітним та компенсації за працевлаштування

Підвищення мінімальної зарплати в Україні

З 1 квітня в Україні починається другий етап підвищення рівня мінімальної зарплати. Тепер вона становитиме 8000 гривень. Крім того, зростуть і інші виплати.

Інформація про підвищення зарплати підтверджена народним депутатом Данилом Гетьманцевим.

З квітня починають перераховувати виплати працюючим пенсіонерам, але збільшені пенсії отримають тільки в травні. Виплати за два місяці одразу, так як інформація про сплату ЄСВ буде оновлена у Держреєстрації.

Також у квітні зросте плата для українців, які працюють на громадсько-корисних роботах. При повному робочому місяці вони зможуть отримати до 12 тисяч гривень.

Допомога з часткового безробіття теж збільшиться і складе 4000 гривень.

Підвищення зарплат в Україні / Фото: Віталій Носач, <a href=

РБК-Україна">

Компенсаційні виплати роботодавцям

З 1 квітня зростуть компенсаційні виплати роботодавцям за працевлаштування окремих категорій громадян. Ось деякі з них:

  • Особам з інвалідністю, яким до пенсії залишилося менше 5 років та які мають офіційний статус безробітних, компенсуватимуть 8000 гривень.
  • Молодим зареєстрованим безробітним до 25 років зі стажем менше 12 місяців, або до 35 років, а також звільненим із військової/альтернативної служби, будуть виплачувати 4000 гривень.
  • Особам зі статусом безробітних понад 1 місяць та з додатковими гарантіями працевлаштування або зі статусом безробітних понад 6 місяців, компенсації складатимуть 3520 гривень.
  • Під час дії військового стану, компенсації становитимуть 8000 гривень.

Розмір компенсаційних виплат роботодавцям на оплату праці ВПО, працевлаштованих за направленням центрів зайнятості, збільшиться до 16 тисяч гривень.

Слід зазначити, що раніше були опубліковані дані про середню заробітну плату в Україні та вакансії, на яких її можна отримати.

Читайте також