Міністр оборони прокоментував поставки ракет ATACMS і Taurus

Міністр оборони Олексій Резніков оптимістично дивиться на тему передачі Україні крилатих ракет Taurus і балістичних ATACMS.

Про це він сказав на брифінгу у понеділок, повідомляє Gazeta.ua.

"Storm Shadow, SCALP ми з вами вже отримали. Тому сьогодні, на наш погляд, приєднання Німеччини до коаліції є абсолютно логічним та реалістичним", сказав міністр.

"Що стосується ATACMS, я не бачу серйозних перешкод, адже Америка дуже прагматична країна. Вони довго ухвалюють рішення скільки ракет у них є, скільки вони могли б дати, скільки б вони могли виробляти, щоб не знизити їхню боєздатність", прокоментував Резніков.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Слід очікувати на постачання "серйозної" зброї, сказав міністр.

"Червоних ліній більше не існує. Вся зброя буде і навіть F-16", заявив Резніков.

Taurus сімейство німецько-шведських авіаційних крилатих ракет класу "повітря-поверхня" великої дальності. Ракета призначена для високоточних ударів та ураження високозахищених та заглиблених цілей. Дальність польоту таких ракет щонайменше 500 км.

АTACMS американські балістичні ракети. Їхня дальність, в залежності від модифікації, до 300 км.

У серпні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Німеччину і Сполучені Штати Америки надати Україні далекобійні ракети Taurus і ATACMS. Чим більша дальність ракет, тим коротша війна, сказав міністр.

Нідерланди передадуть Україні 42 літаки F-16, а Данія 19, повідомив президент Володимир Зеленський.