Міністри оборони України та Литви обговорили дефіцит боєприпасів

Литовський міністр оборони відвідав Київ

Під час візиту до Києва міністр національної оборони Литви Лаурінас Кащюнас провів зустріч з міністром оборони України Рустемом Умєровим. Однією з основних тем розмови були проблеми постачання військової допомоги та заплановане підписання українсько-литовської угоди про безпеку.

На зустрічі обговорили дефіцит боєприпасів в Україні та необхідність сприяння військовій промисловості. Також розмовляли про приєднання до багатосторонніх ініціатив із виробництва, закупівлі та збільшення виробництва озброєнь і боєприпасів. Учасники зустрічі зазначили, що ці питання важливі для обох країн.

Поміж інших питань також були обговорені зусилля Литви з виробництва безпілотників і антидронових засобів, а також її приєднання до коаліції з розробки безпілотників. Цю коаліцію очолюють Латвія та Велика Британія.

Окрім цього, серед основних тем розмови були підготовка українських військовослужбовців та реабілітація поранених солдатів. Зокрема, Литва вирішила допомогти зі створенням трьох реабілітаційних центрів у Львові, Дніпрі та Житомирі.

Джерело: Європейська правда