Міносвіти назвало кількість "фіктивних" студентів, які вступають для відстрочення від мобілізації

Діаграма з числом
Діаграма з числом "фіктивних" студентів

У Міністерстві освіти та науки України виявили факти фіктивного навчання у вищих навчальних закладах. Про це повідомив міністр освіти та науки Оксен Лісовий під час своєї робочої поїздки до Миколаївської області.

За результатами перевірок, проведених Державною службою якості освіти, МОН виявило значне збільшення кількості студентів-чоловіків віком від 25 років порівняно з попереднім періодом. Це викликало підозру щодо можливого фіктивного навчання близько 200 тисяч чоловіків. Міністр зазначив, що це явище стосується різних рівнів освіти, зокрема бакалаврату та магістерських програм.

“Ми фокусуємо свою увагу на такому критично неприйнятному явищі, як фіктивне навчання у вищих навчальних закладах”, - заявив Лісовий.

Ситуація спровокувала серйозну занепокоєність на державному рівні. Було проведено наради з участю прем'єр-міністра, представників Офісу президента, голів обласних військових адміністрацій, ректорів та представників навчальних закладів. Міносвіти планує провести детальний аналіз даних та прийняти відповідні заходи. Відсутність участі у реальному навчанні може негативно вплинути на якість вищої освіти в Україні та загрожувати деградацією системи.

Раніше Міністерством освіти було оголошено про введення нових правил вступу до аспірантури, де було роз'яснено, хто не отримає відстрочки від мобілізації.

Читайте також