monobank зазнав масштабної DDoS-атаки: як це вплине на клієнтів

зображення монобанку під атаку DDoS
зображення монобанку під атаку DDoS

DDoS-атака на сервіси monobank триває третю добу, - Олег Гороховський

CEO monobank Олег Гороховський повідомив про триваючу масштабну DDoS-атаку на сервіси банку, яка розпочалася 16 серпня. Атака триває вже третю добу з короткими перервами.

За два дні банк зафіксував близько 5,5 мільярдів запитів на свої сервіси, що є небаченим масштабом кібератаки. Незважаючи на це, банк продовжує функціонувати і надає можливість клієнтам здійснювати платежі та підтримку Збройних Сил України.

"Ми тримаємося, щоб ви могли допомагати нашим та закривати збори. Ідіть і задонайте на ЗСУ, на зло цієї нечисті", - закликав Гороховський.

Для вирішення проблеми в залучення працівників Amazon Web Services (AWS), атака такого масштабу є нетиповою для них. Допомогу також надали українські спецслужби.

Хоча ситуація перебуває під контролем, масштаб атаки вражає. Ця атака демонструє, як значна є постійна підтримка українських військових з боку користувачів monobank.

"Зверніть увагу, як ви всі зі своїми зборами і донатами третій рік без зупинки вже набридли цим свинобакам, що їм потрібно будь-що зламати наші Баночки. Х@й вам, а не Моно!", - додав CEO monobank.

У лютому також була масштабна DDoS-атака на українські банки та електронні сервіси, у тому числі на monobank та Дію.

Читайте також