Морква цього тижні подорожчала: чому так сталося

Морква цього тижні подорожчала: чому так сталося

З початку тижня ціна на моркву на ринку України зросла на 37%. Аналітики проєкту EastFruit повідомляють, що виробники готові відправляти овочі за ціною 6-10 грн/кг.

Популярність моркви значно зросла, що призвело до підвищення цін. Більшість господарств зупинили продаж якісної моркви, сподіваючись, що ціни ще більше зростуть, і заклали більшу частину врожаю для зберігання. Вони виставляють на продаж лише надлишки, що призвело до зменшення пропозиції на ринку.

Попри різке підвищення цін, зараз моркву пропонують в Україні в середньому на 52% дешевше, ніж торік в цей же час. Учасники ринку вважають, що зростання цін може бути тимчасовим, і подальше підвищення цін буде спонукати фермерів розпродавати моркву зі сховищ, що призведе до збільшення поставок і зниження цін.

Очікується, що в Україні значно знизяться ціни на картоплю.

За прогнозами віцепрезидента Асоціації виробників картоплі України Ніка Гордійчука, це станеться наприкінці вересня або на початку жовтня, коли буде зібрано весь урожай. Він також зазначив, що в цьому сезоні урожайність картоплі буде вищою, ніж у минулому.

Читайте також: