"Можуть і переможуть": Джонсон закликав Захід зняти заборони на удари далекобійними ракетами по РФ

Джонсон закликає Захід зняти заборони на удари далекобійними ракетами по РФ
Джонсон закликає Захід зняти заборони на удари далекобійними ракетами по РФ

Борис Джонсон підтримує Україну та закликає допомогти їй взяти Курську область

Колишній прем'єр-міністр Великобританії, Борис Джонсон, висловив свою підтримку Україні в наступі на Курську область. Він закликав західних союзників та нинішнього прем'єр-міністра Кіра Стармера дозволити Збройним Силам України використовувати далекобійну зброю проти Росії.

Джонсон наголосив, що Путін не очікував такого прориву в Курську, коли українські танки перетнули російський кордон і захопили більше території, ніж росіяни за рік. Він висловив захоплення сміливістю та готовністю українців робити неможливе і закликав не недооцінювати їхню лють до російського загарбника.

Цей блискавичний прорив у Курську нагадує нам ключову істину про всю війну: від самого початку ми завжди недооцінювали українців. Ми недооцінювали їхній дар несподіванки, те, як вони ретельно тримали в секреті свої плани. Ми недооцінювали їхню сміливість - їхню готовність робити те, що інші вважали неможливим. І ми хронічно недооцінювали їхню справжню лють до російського загарбника

Джонсон закликав відкинути "безглузду путінофобію" та дозволити українцям використовувати ракети американського та британського виробництва проти російських цілей у Курській області. Він зазначив, що Путін побоюється ескалації, оскільки втратив уже багато військових та техніки.

Джонсон також звернувся до прем'єр-міністра Кіра Стармера з закликом не зволікати та дати українцям можливість захищатися від російського наступу. Він підкреслив, що обмеження, накладені західними союзниками, призвели до тактичних успіхів Росії на Донбасі.

Найважливіше завдання зараз - надати українцям необхідні дозволи на зброю, яку вони вже мають, щоб заощадити час та врятувати життя. Своїм героїзмом українці вкотре підірвали міф про непереможність Путіна. Вони ще раз довели своїм західним союзникам, що можуть і переможуть. Ми морально зобов'язані допомогти їм - і якнайшвидше

Нагадаємо, що Україна не повідомила Захід про Курську операцію до початку активних дій.

Читайте також