На фронті відбулося понад 70 боїв за добу: на яких напрямках почастішали атаки РФ

Збій воювальні дії: Зведення Генштабу ЗСУ

За останні добу на фронті відбулося 71 бойове зіткнення. Російські терористичні війська здійснили 1 ракетний та 50 авіаційних ударів, а також 112 обстрілів з РСЗВ. Українські війська продовжують стримувати ворога, завдаючи йому значні втрати у військовій техніці та живій силі. Зокрема, було збито черговий Су-34.

Про це повідомлено у зведенні Генштабу ЗСУ станом на ранок 3 березня 2024 року.

РФ завдала авіаційних ударів по населених пунктах:

  • Звиси Сумської області;
  • Берестове Харківської області;
  • Північне, Терни, Нью-Йорк, Георгіївка, Водяне, Урожайне, Богоявленко та Старомайорське Донецької області;
  • Вербове, Мала Токмачка та Роботине Запорізької області.

Артилерійський вогонь також спрямовували на більше ніж 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на фронті за напрямами

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник залишається в прикордонних районах і діє ворожа розвідувально-диверсійна група. Головна мета - стримувати частину українських військ та уникнути перекидання на інші напрямки. Продовжується мінування прикордонної території Білгородської області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку противник здійснив 4 невдалі атаки в районі населеного пункту Табаївка Харківської області.

На Лиманському напрямку Силами оборони було відбито 8 атак противника поблизу Тернів та Ямполівки Донецької області.

На Бахмутському напрямку було відбито 15 атак противника в районах Богданівки, Іванівського, Клищіївки та Андріївки.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку відбито 14 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тонечко та Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони стримують ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Перемоги та Новомихайлівки. Повстанці вже 25 разів намагалися прорвати оборону.

На Оріхівському напрямку ворог провів 4 невдалі атаки в районі населеного пункту Роботино та на захід від Новопрокопівки.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку продовжується утримання позицій. Противник спробував безуспішно штурмувати район населеного пункту Кринки Херсонської області.

Наші війська продовжують активні дії проти ворога, завдаючи йому значних збитків у людських ресурсах та техніці на всій лінії фронту. Протягом доби авіація сил оборони нанесла удари по 8 районах зосередження противника. Військові повітряні сили України збили один російський винищувач-бомбардувальник Су-34. Ракетні війська також вразили один артилерійський засіб російської армії.

Раніше міністр оборони Естонії заявив, що Україну чекає складний період у війні через затримку допомоги Заходу.