На тлі відключень світла активізувалися шахраї: до українців звернулися із закликом

На тлі відключень світла активізувалися шахраї: до українців звернулися із закликом

Кіберполіція та Міністерство енергетики закликали українців отримувати інформацію про відключення світла з офіційних джерел.

Прес-служба Кіберполіції у Фейсбук наголосила, що шахраї та ворожа пропаганда можуть скористатися проблемами з енергопостачанням, тому важливо не довіряти стороннім ресурсам і не переходити на посилання з незнайомих джерел.

"Не довіряйте стороннім ресурсам і не переходьте на посилання з незнайомих джерел!"

У зв'язку з масовими ворожими атаками, які призвели до зменшення потужності енергосистеми, прийнято рішення обмежити постачання електроенергії. Щоб організувати своє побутове функціонування, українцям необхідно враховувати графік відключень.

Також варто пам'ятати, що зловмисники можуть створювати фейкові онлайн-ресурси, з метою поширення дезінформації та викрадення конфіденційних даних громадян. В 2023 році кіберполіція розкрила діяльність групи зловмисників, які під час відключення електрики створювали фейкові телеграми енергетичних компаній. Вони використовували отриману інформацію для шахрайських схем.

Список постачальників електроенергії у різних регіонах України:

Також на офіційному сайті Міністерства енергетики України можна знайти контакти постачальників електроенергії по різних областях України: https://mev.gov.ua/storinka/kontakty-postachalnykiv.

Прогноз щодо ситуації з електроенергією влітку та наступної зими виконано компанією YASNO.

Читайте також: