Найнебезпечніший напрямок: Командир спецназу ЗСУ Прошинський оцінив загрозу "прориву фронту"

Командир спецназу оцінив загрозу прориву фронту
Командир спецназу оцінив загрозу прориву фронту

Командир спецназу: "Ми навчилися добре воювати, але потенційних загроз не бачу"

Костянтин Прошинський, командир групи спецназу підрозділу ЗСУ, висловив свої думки щодо ситуації на фронті та потенційних загроз. За його словами, хоча лінія фронту в загальному стабільна, є кілька напрямків, що викликають хвилювання.

"Наразі ці речі виправляють, зараз починають рити, зміцнювати. Тому я не вірю в якісь глобальні прориви, чесно кажучи, я їх не бачу. Ми навчилися дуже добре воювати", - наголосив Прошинський у розмові з політичним експертом Юрієм Романенком.

Проте, він зазначив, що українській армії не вистачає людей та озброєння для повного протистояння можливому наступу росіян. Особливо це відчутно на фоні припинення військової допомоги з боку США через блокування в Конгресі.

Спецназовець також висловив занепокоєння щодо напрямку з боку Бахмута і Часового Яру. За його словами, цей напрямок може стати проблемним, оскільки відкриває доступ до інших міст, таких як Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ і Слов'янськ. Водночас, він застеріг про можливу загрозу для Харкова в разі успішного наступу російських військ.

"Ця ситуація може бути не дуже хороша, тому що звідти в принципі далі відкривається дуже хороший такий оперативний простір у бік Харкова. А Харків, який постійно бомбардують, і Харків, який практично перебуває на кордоні - це тоді може бути складна ситуація", - підкреслив Прошинський.

Тим не менш, він впевнений, що росіянам не вдасться повторити швидкого прориву, подібного до початку вторгнення в 2022 році. Водночас, він боїться можливості прориву в іншому напрямку.

"Повторююся, це не буде таким швидким заходом, як це було в лютому-березні 2022, на початку війни. Швидко у них вже точно не вийде. Але є певні у мене побоювання, що десь вони можуть таки прорватися", - підсумував Прошинський.

Нагадаємо, що раніше Арестович оцінив ймовірність наступу на Харків та попередив про можливі наслідки.

Дивіться також повне відео розмови:

Читайте також