НАТО не залякають погрози Росії: Рютте про підтримку України

Україна отримала підтримку від НАТО
Україна отримала підтримку від НАТО

Північноатлантичний альянс продовжуватиме активно підтримувати Україну і не боїться загроз з боку Росії, заявив генеральний секретар НАТО Марк Рютте під час свого першого візиту до місії альянсу в Україні. Він стверджує, що робитиме все можливе, щоб Україна перемогла: "Ми продовжимо і робитимемо все необхідне, щоб переконатися, що Росія не досягне своєї мети".

Місія NATO Security Assistance and Training for Ukraine (NSATU) відправляється до України, щоб координувати військову допомогу від Заходу. Головний штаб перебере координацію на американську базу в Клее, а потім більше 700 осіб, утворених з військовослужбовців з різних країн, передадуть керування українським військам.

Генеральний секретар зазначив, що цей крок є критично важливим для НАТО, адже потрібно мати всі можливості для стримування російської загрози. Він стверджує, що НАТО є оборонним альянсом, який не зацікавлений в захопленні територій інших країн. Рютте підкреслив: "Ми, найсильніший військовий альянс в історії світу, готові протистояти будь-якій загрозі і не дамося нашим противникам".

Читайте також