НБУ та Мінцифри вводять швидку передачу документів банкам через "Дію"

Нацбанк та Мінцифри впроваджують інноваційне рішення

Національний банк України і Міністерство цифрового розвитку спільно впроваджують нове рішення, яке має спростити взаємодію між фінансовими установами, громадянами та державними реєстрами. Ця система, яка називається "комплексним шерингом", буде доступна через додаток "Дія".

"Хвиля" посилається на повідомлення Національного банку України.

Нововведення спростить процес надсилання документів

Завдяки цій новій системі, українці зможуть надсилати банкам необхідні документи та інформацію про своє фінансове становище в одному запиті. Раніше це вимагало багаторазового відправлення кількох документів.

Шеринг документів у Дія

Банки отримуватимуть інформацію з державних реєстрів

Система "комплексного шерингу" дозволить банкам отримувати відомості про клієнтів з державних реєстрів у вигляді одного структурованого пакету через додаток "Дія". Проте, сам клієнт повинен дати згоду на передачу своїх даних, визначити обсяг інформації та вибрати банк, якому будуть передані ці дані.

Гарантована конфіденційність та захист персональних даних

Крім копій документів, що підтверджують особу, через додаток "Дія" громадяни зможуть надсилати довідки про доходи, податкові документи та інші види документації. При цьому, Національний банк України підкреслює, що система гарантує високий рівень конфіденційності та захисту особистих даних від несанкціонованого використання.

Обмін та продовження прав водія за кордоном неактивні

Раніше ми повідомляли, що українцям призупинили обмін та продовження прав водія за кордоном.