Пекін змоделював атаку на Тайвань під час навчань

Армія Китайської народної республіки змоделювала точні удари по Тайваню під час другого дня військових навчань.

Навчання розпочались наступного дня після того, як президентка Тайваню Цай Інвень повернулася зі Сполучених штатів Америки, передає Reuters.

"Під єдиним командуванням командного центру об'єднаних операцій театру бойових дій різні типи підрозділів здійснили імітацію спільних високоточних ударів по ключових цілях на острові Тайвань і прилеглих морських районах та продовжують підтримувати наступальну позицію навколо острова", йдеться у повідомленні державного телебачення КНР.

Навчання відбуваються навколо каналу Баші, який відокремлює Тайвань від Філіппін.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У Міністерство оборони Тайваню повідомили, що станом на полудень неділі за місцевим часом зафіксували 58 китайських літаків, в тому числі винищувачі Су-30 і бомбардувальники H-6, та дев'ять кораблів навколо острова.

Там приділяють особливу увагу ракетним військам КНР, які відповідають за наземну ракетну систему.

"Щодо пересування китайських ракетних військ, то військові острова також мають чітке уявлення про них завдяки спільній системі розвідки та спостереження, а сили протиповітряної оборони залишаються в стані підвищеної готовності", йдеться у заяві.

У міністерстві додали, що сили Тайваню не будуть провокувати ескалацію та належним чином реагуватимуть на навчання Китаю.

У Тайвані не спостерігається паніки через китайські навчання.

Раніше у Тайвані заявили, що китайська армія вчиться брати острів в оточення.

Торік вперше за 25 років член Палати представників США Ненсі Пелосі прилітіла до Тайваню.

Глава Китаю Сі Цзіньпін заявляв, що США втручаються в справи Тайваню, застеріг президента США Джозефа Байдена від "гри з вогнем".