Перемога має бути швидкою: в Естонії оцінили загрозу для країн Балтії від Росії

Манипуляція Росії загрожує Балтії
Манипуляція Росії загрожує Балтії

Командувач Сил оборони Естонії генерал-лейтенант Мартін Герем заявив, що Естонія має подвоїти фінансування на оборону, щоб завдати вирішальної поразки Росії, якщо та вирішить вдертись в його країну.

Мартін Герем наголосив про це під час інтервʼю в Японії, де він зустрічався з японськими високопосадовцями з Міністерства оборони.

За словами командувача Сил оборони Естонії, навіть загроза ядерної відповіді або великі втрати не зупинять Путіна, якщо він спробує вторгнутись до країн Балтії.

"Вирішальна перемога має бути дуже швидкою – не за місяці та роки, а за дні та тижні", – говорить Герем про потенційну загрозу для країн Балтії від Росії. "Якщо ми думаємо, що це може статись через три роки, то рішення треба приймати вже сьогодні", – додає він.

Герем також розповів, що обговорював з представниками Міністерства оборони Японії в Токіо можливості придбання компонентів, які допоможуть Естонії будувати оборонне обладнання за менші кошти.

Японія має обмеження на експорт оборонної продукції, але також пропонує комерційно доступні компоненти, які можна використовувати у військовій техніці. Це можуть бути, наприклад, датчики землетрусів для виявлення російських танків, за словами командувача Сил оборони Естонії.

Естонія збільшила свій оборонний бюджет до 3% ВВП і стала лідером серед країн НАТО за витратами на оборону.

Джерело: Голос Америки

Читайте також