Перспективи України і гроші для Києва: чим для нас важливий форум у Давосі

Форум у Давосі обов'язково торкнеться питання України. Центром обговорення стануть інтеграція до НАТО та ЄС. фінансова підтримка Києва.

Також мова йтиме про фінансову підтримку Києва, розповів у коментарі Gazeta.ua Ігор Семиволос, директор Центру близькосхідних досліджень.

"Давос традиційний форум, заточений перш за все на вирішення економічних питань. Але разом з тим там обговорюють весь комплекс проблем. І українське питання одне з найактуальніших. Ми вже чули кілька яскравих промов, в тому числі про перспективи України стати членом НАТО та ЄС. Ця тема буде точно на слуху", розповів Семиволос.

Зараз для України більше вирішує формат "Рамштайн", ніж Давос, наголосив експерт.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"У форматах типу Давосу лише підтверджують напрямок нашого руху і розвитку. І загалом засвідчують, куди країна рухається. Зараз у Давосі звучать правильні промови. Головне, що підтримується дискусія зацікавлення щодо України", сказав Семиволос.

Україні потрібні гроші, щоб зберегти економіку, додав спеціаліст.

"Тобто потрібна фінансова допомога. І гроші на відновлення. А це план спільної роботи з лідерами інших країн, підсумував Семиволос.

У швейцарському Давосі стартував щорічний Всесвітній економічний форум (ВЕФ). У ньому планують взяти участь понад 2700 політиків, бізнесменів та представників громадянського суспільства. Серед заявлених учасників форуму канцлер Німеччини Олаф Шольц, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн, голова Європейського парламенту Роберта Мецола, президент Польщі Анджей Дуда.