ПФУ нагадав, скільки потрібно накопичити стажу для виходу на пенсію у 60, 63 та 65 років

Умови виходу на пенсію у 2024 році

В українському законодавстві встановлені певні умови та вікові обмеження для виходу на пенсію. У 2024 році такі умови не будуть винятком.

Згідно з Пенсійним кодексом України, вік для жінок, які хочуть отримувати пенсію за віком, збільшується на 3 місяці річно. Тому у 2024 році жінкам, які народилися у 1961 році або пізніше, буде потрібно досягти 63-річного віку для отримання пенсії за віком. Така сама вимога стосується чоловіків, вони також мають досягти 63 років для отримання пенсії за віком.

У 2024 році жінкам, які народилися у 1961 році або пізніше, буде потрібно досягти 63-річного віку для отримання пенсії за віком.

Однак, для тих, хто має працювати важкими умовами, встановлені певні пільги. Наприклад, жінки, які працюють у шкідливих умовах праці, можуть вийти на пенсію раніше у віці від 50 років, а чоловіки - з 55 років. Також, для вчителів, лікарів та інших осіб, які працюють у підвищених ризиках, встановлені пільги щодо віку виходу на пенсію.

Загалом, виходячи на пенсію в 2024 році, необхідно враховувати вимоги Пенсійного кодексу та інші положення законодавства, що регулює питання пенсійного забезпечення.