Підбиті гелікоптери, танки, техніка, десятки полонених: Україна розпочала спецоперацію в Курській області поки що Росії

Спецоперація в Курській області: підбиті гелікоптери, танки, техніка, полонені
Спецоперація в Курській області: підбиті гелікоптери, танки, техніка, полонені

Українські сили оборони успішно знищили ворожі об'єкти на Сумщині та Курській області

У неділю, 6 серпня, у прикордонних районах Сумщини та Курської області відбулися важливі військові події.

За повідомленням Сумської обласної військової адміністрації, українські сили знищили кілька ворожих об'єктів у повітряному просторі.

За офіційною інформацією, була збита ворожа балістична ракета, два безпілотних літальних апарати (БПЛА) та один гелікоптер. Ці дані підтвердила Сумська ОВА.

З оповідань російських кореспондентів відомо про втрати в авіації з боку Росії, що може бути пов'язано зі збитим гелікоптером Ка-52. Також існує інформація про знищення російських танків Т-62. З посиленням заходів російської влади не уточнюється інформація щодо характеру та кількості полонених.

 

Російські підрозділи заявляють про атаку з боку українських військ

Міністерство оборони Росії повідомило про нібито атаку українських військ на позиції російських підрозділів у прикордонних районах Курської області.

За їхніми даними, атака сталася рано вранці 6 серпня. За інформацією російської влади, в результаті атаці було задіяно до 300 українських військовослужбовців, 11 танків та понад 20 броньованих машин.

За повідомленням Міноборони Росії, атака була спрямована на позиції підрозділів, які прикривають державний кордон Росії в районах населених пунктів Ніколаєво-Дар'їне та Олешня Курської області. У відповідь на це, російська сторона висуває свої резерви до державного кордону з Україною в Курській області.

На місцевих телеграм-каналах з'явилися відео, на яких нібито зафіксовані вибухи та низько літаючі винищувачі в районі подій. Варто зазначити, що влада Росії раніше повідомляла про атаки безпілотниками та ракетами на Курську область.

 

Читайте також