Польські перевізники почали звільняти водіїв: у чому причина

Водій звільнений, причина - перебування на відпустці.
Водій звільнений, причина - перебування на відпустці.

Транспортна галузь Польщі зіткнулася із серйозними викликами

Транспортна галузь Польщі, яка є однією з найпотужніших у Європі, зіткнулася із серйозними викликами. За даними Manpower Group, дефіцит товарів та суттєве падіння тарифів змушують компанії скорочувати витрати, що приведе до масових звільнень водіїв. Очікується, що з квітня втрати робочих місць у секторі можуть становити до третини і більше.

Опитування компаній транспортно-логістичної галузі

У вибірковому опитуванні компаній транспортно-логістичної галузі, 34% підприємців зізналися, що "швидше за все, скоротять кількість співробітників у другому кварталі цього року". З іншого боку, 36% компаній заявили, що збережуть поточний персонал, а 29% розраховують на додаткову зайнятість. Загалом, планується звільнити на 5% більше співробітників, ніж найняти додаткових, що є тривожним симптомом кризи для транспортного сектору Польщі.

Настрої в транспортно-логістичній галузі погіршилися

Звіт також вказує на те, що настрої в транспортно-логістичній галузі раптово погіршилися. Раніше компанії планували збільшити штат співробітників, але зараз ситуація змінилася. Така зміна настроїв є тривожним сигналом для галузі, особливо з урахуванням того, що Польща є одним із найпотужніших транспортних секторів у Європі.

Загалом, криза в транспортній галузі Польщі загострюється та продовжує розвиватися. Негативні настрої підприємців показують, що виклики цього кварталу справді серйозні.

Водії у Польщі

Ситуація щодо каботажних перевезень у Євросоюзі

Польські автоперевізники виконали 43,4% усіх каботажних перевезень у Євросоюзі в 2022 році. Але з урахуванням зміни ситуації в транспортній галузі, освоювати цей сегмент транспортних послуг буде надто складно.

Нові обмеження для України

Раніше Польща анонсувала готовність до введення нових обмежень для України.

Читайте також