Польські страйкарі розблокували два пункти пропуску на кордоні з Україною

Польські перевізники завершили блокування кордону перед пунктами пропуску "Краківець" і "Рава-Руська"

У вівторок, 16 січня, польські перевізники покінчили з блокуванням кордону перед пунктами пропуску "Краківець" і "Рава-Руська". Про це повідомила Держприкордонслужба.

За словами прикордонників, "оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі".

Держприкордонслужба також повідомила, що прикордонники та працівники контрольних служб працюють у режимі, який дозволяє забезпечити пропуск максимальної кількості вантажівок.

Зараз перед цими пунктами пропуску очікується біля 700 вантажівок. У повідомленні також закликають враховувати цю інформацію при плануванні міжнародних перевезень.

Польські перевізники припиняють протест

Нагадаємо, що польські перевізники, які з листопада блокували прикордонні переходи з Україною, досягли згоди з урядом і припинять свій протест у середу, 17 січня, з 13:00 за київським часом.

Раніше, 22 грудня, було погоджено план дій для розблокування пунктів пропуску на кордоні між Україною та Польщею під час зустрічі українських та польських чиновників.

6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне – Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин". Основною вимогою їх протесту було повернення практики дозволів для українських перевізників, яку було скасовано угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.