Посол пояснив, чому японці стали на бік України

Сергій Корсунський: Японія зрозуміла, що росіяни брехали і підтримує Україну

Під час інтерв'ю посол України в Японії Сергій Корсунський розповів про небезпеку, яку несла Росія, та про небажання російських чиновників і дипломатів визнавати цю загрозу. За його словами, коли розпочалася війна, японці побачили правду та стали на бік України.

Журналісти казали мені: "Ви нас попереджали, а вони брехали!". І я відповідав, що постійно наголошував про це. Тепер японці усвідомили, що російська агресія була нічим не спровокована і підтримують нас

Щирість та підтримка японців

Корсунський поділився, що протягом перших місяців після вторгнення до України приходили японці, які молилися та підтримували українців. Вони приносили квіти, їжу та гроші, а також зізнавалися, що ніколи раніше японська країна не підтримувала іншу настільки сильно.

Навіть у Токіо можна бачити українські прапори в ресторанах. Японці виявляють свою підтримку не лише словами, а й діями. Культурна дипломатія також розвивається між Україною та Японією, що допомагає розширити співпрацю.

Партнерство між університетами

Корсунський наголосив, що між українськими та японськими університетами виникло партнерство, що сприяє розвитку обидвох країн. Він також зазначив, що Японія готова поділитись своїм досвідом у галузі біопалива, яке може стати перспективним для бізнесу в Україні.

Японські військові впевнені, що здатні потопити Тихоокеанський флот Росії за 15 хвилин.