Президентська кампанія та інфляція вперше скоротили економіку США – ЗМІ

Президентська кампанія та інфляція вплинули на економіку
Президентська кампанія та інфляція вплинули на економіку

Споживчі настрої в США знизилися до мінімального рівня за останні вісім місяців. Інфляція та невпевненість щодо результатів виборів погіршили економічні перспективи однієї з найбільших світових економік, повідомляє FT.

Це також може вплинути на інші країни, включаючи Україну, яка пов'язує національну валюту з курсом американського долара та отримує значну військову та цивільну допомогу з американського бюджету.

"Індекс споживчих настроїв Мічиганського університету в липні склав 66,4, що є найнижчим показником з листопада", - зазначає видання. За експертами, високі ціни продовжують погіршувати становище пересічних громадян, особливо тих, хто має низькі доходи. Цей ринковий огляд підтверджують керівники та експерти провідних компаній.

Наприклад, компанія Whirlpool вказує на сповільнення споживчого ринку, зокрема тих, хто хотів би оновити товари, а не замінити їх на новішу модель. Також акції компанії UPS впали на 12% через прогноз падіння попиту на їх послуги. Авіакомпанії та постачальники для інших бізнесів також повідомили про зменшення попиту.

Водночас ця "охолодження" ринку є хорошою новиною для національного фінансового регулятора, оскільки незабаром керівники Федеральної резервної системи дискутуватимуть про відсоткову ставку, яка безпосередньо впливає на ринок кредитування.

Аналітики відзначають, що американська економіка може повернутися до моделі, коли більшість споживачів витрачатимуть гроші на послуги. Якщо така модель стане популярною, то виробники товарів зіткнуться з проблемою реалізації своєї продукції. Деякі ознаки збільшення витрат на послуги вже можна побачити в галузі одягу та роздрібної торгівлі.

Джерело: ZN.UA

Читайте також