"Продовжуємо рух у напрямку Горлівки": у ЗСУ розповіли про успіхи під Бахмутом

  • Українські війська продовжують наступ на Бахмутському напрямку.
  • Російські загарбники зазнають суттєві втрат в цьому районі.
  • Про це повідомив керівник пресслужби Східного угруповання військ Збройних сил України Ілля Євлаш.
  • Силами оборони України проводяться наступальні дії на Бахмутському напрямку та оборона на Куп'янському і Лиманському напрямках.

"На Бахмутському напрямку продовжуємо рух у напрямку Горлівки. Там ми маємо успіхи і вдало відбили сім бойових зіткнень, під час яких були ліквідовані 157 окупантів. Знищено один "Піон" калібру 203 мм, один "Град" і багато різної важкої техніки, а також ствольних та реактивних систем залпового вогню. Підбито 28 радіокерованих літачків FPV, що є дуже високим показником", - повідомив Євлаш.

Крім того, було повідомлено, що 15 жовтня неподалік Куп'янська було відбите 15 нападів ворога, в результаті чого було позбавлено 23 одиниці ворожої техніки та озброєння. Зокрема, 8 танків Т-72 та 8 одиниць бойової броньованої техніки, з яких 4 БМП-1, 2 БМП-2 і 2 МТ-ЛБ. Українські військові також успішно наносять мінометні удари по ворожій техніці. Було уражено один 82-мм і один 120-мм міномети. Ворог завдавав понад 300 ударів з мінометів.

Крім цього, 25 Повітряно-десантна бригада збила ворожий вертоліт Мі-8, який потрапив у зону досягнення української протиповітряної оборони. Вертоліт був повністю знищений протитанковим комплексом разом з екіпажем. Українські війська також ліквідували російську станцію радіоелектронної боротьби "Поле".

За словами Євлаша, у ворога є багато техніки, включаючи багато танків, бойових машин та артилерійських систем. Ворог також має перевагу в авіації і постійно проводить наступні дії з використанням літаків Су-35 та Су-25.

"У ворога є багато танків, основною моделлю є Т-72. Трапляються випадки, коли ми бачимо танки типу Т-90, наприклад, під час прориву вони піддаються удару нашими протитанковими системами "Стугна". Проте поруч з цим ми спостерігаємо проблеми з оснащенням мобілізованого особового складу, який не має достатньої підготовки або проявляє низьку професійну компетентність", - зазначив він.

У той самий час, росіяни мають проблеми з новими зразками озброєння, так як на їх виробництво впливають санкції та інші фактори, які ускладнюють заміну зношених компонентів зброї.

Збройні сили України продовжують контрнаступ на декількох напрямках. У Донецькій області успішно підбито атаку ворога поблизу Авдіївки і відбито 4 наступи на південь від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки. На Луганському напрямку ЗСУ вдало відбили російські атаки поблизу Макіївки, Серебрянського лісництва та Торського, як показують свіжі картографічні дані Інституту дослідження війни (ISW).

Читайте також: