Путін цілиться в мирне українське населення

Думки експертів щодо атаки Путіна на Україну

У виданні The Hill полковник США у відставці Джонатан Світ та економіст Марк Тот заявили, що президент Росії Володимир Путін проводить "садистські" атаки на мирних українців. З цією метою російська армія використовує дрони із ракетами та стратегічні бомбардувальники. Хоча це військові злочини, Москва заблокувала спроби ООН засудити Росію за це.

Експерти зазначають, що атаки Путіна на мирних українців мають стратегічну мету. Вони змушують Київ використовувати системи протиповітряної оборони (ППО) для захисту населених пунктів України, що унеможливлює їх використання проти російської армії.

Садистська готовність Путіна вбивати мирних жителів заради своїх цілей не дивує. Його війни та військові інтервенції в Чечні, Грузії та Сирії також показали рішучість Путіна використовувати зброю проти цивільного населення.

Досі Росія несе велику відповідальність за злочини проти людянсті. Путін був замішаний у війні в Чечні, Грузії та Сирії. Його війська також збили пасажирський літак рейсу MH-17, убивши 298 людей.

Стиль управління Путіна на внутрішньому фронті характеризується політикою "інкорпорації вбивств". Він вбиває політичних опонентів, журналістів та непокірних олігархів, а також влаштовує отруєння і розправи над перешкодами. Наприклад, у 2018 році було отруєно Сергія Скрипаля та його доньку у Великій Британії.

Злочини Путіна проти людяності в Бучі в перших місяцях війни були навмисними. Це було частиною навмисних систематичних зусиль збагатити шлях до Києва. Вона мала повідомити українцям: підкоритися або загинути.

З огляду на ситуацію в Україні, експерти вважають, що адміністрація США має змінити свою стратегію. Україні потрібно дозволити контролювати власний повітряний простір, а також надати необхідні системи озброєнь для захисту від російських атак. Тільки тоді Україна зможе ефективно боротися з Росією.