Raiffeisen Bank знову переніс дату виходу з Росії

Австрійський банк "Райффайзен Банк Інтернаціональ" (РБІ) не планує покидати Російську Федерацію цього року, повідомляє генеральний директор РБІ, Йоганн Штробль, з посиланням на інформацію APA.

Штробль заявив, що ймовірність відокремлення від Росії до кінця року зараз є невеликою, порівняно з раніше оголошеною датою 31 грудня.

Він також зазначив, що перед прийняттям рішення про відокремлення, необхідно розглянути всі можливості продажу російської дочірньої компанії.

Також він зауважив, що обидва варіанти - продаж або відокремлення від російського бізнесу - залишаються відкритими.

Причиною відкладення процесу відокремлення російської дочки банку є складність знайти простіший шлях деконсолідації через продаж. Однак, щоб це зробити, РБІ повинен отримати дозволи від регуляторів у Росії та Європі, а це займе певний час.

Раніше генеральний директор РБІ, Йоханн Штробль, заявив, що австрійський банк зможе покинути Росію не раніше грудня.

У липні агентство Reuters повідомило, що Райффайзен Банк Інтернаціональ вирішив відкласти відходи від Росії. Джерела стверджували, що керівництво банку не бажає розривати зв'язок з Москвою і сподівається на швидке завершення війни в Україні.

Національне агентство з питань запобігання корупції включило австрійську банківську групу Райффайзен Банк Інтернаціональ до списку міжнародних спонсорів війни через те, що після агресії Росії в Україні банк продовжив роботу в Росії і офіційно визнав так звані "ДНР" та "ЛНР".