Ракетний удар по Дніпру: кількість жертв та реакція Зеленського

Російські ракети вдарили по мирним містах України

Уранці 19 квітня Росія знову нанесла ракетний удар по різних містах України. Найбільше постраждало Дніпропетровське. У Дніпрі ракети вдарили по житловому будинку та цивільній інфраструктурі.

За даними голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергія Лисака, до 8:00 було відомо про двох загиблих та 15 поранених цивільних середньої тяжкості.

Також дитина, яка постраждала під час удару, померла в лікарні.

На жаль, кількість постраждалих зростатиме. Розбір завалів триває.

Ракетний удар по Дніпропетровщині

За словами Лисака, Росія атакувала Дніпропетровщину 16 ракетами і 10 дронами-камікадзе. Збито 11 ракет та 9 дронів. Постраждалих є, загиблих також є. Залізничний вокзал пошкоджено.

Удари по інших містах

У Павлограді пошкоджено одне підприємство. У Синельниковому частково зруйновано 4 будинки, ще 8 пошкоджено. Тут загинуло 6 людей, серед них діти. Також є постраждалі в Кривому Розі.

Реакція президента

Президент України Володимир Зеленський опублікував повідомлення про удар. Він закликав світ забезпечити додатковий захист українського неба і засудив російський терор.

Затримки поїздів

Укрзалізниця повідомила про затримки та зміни в роботі поїздів. Станція Дніпро припинила свою роботу, а кінцевими зупинками стали Нижньодніпровськ та Горяїнове.

Більш детальну інформацію про затримки можна знайти на веб-сайті Укрзалізниці.

Російський бомбардувальник впав

В Росії впав бомбардувальник, який запускав ракети по Одещині. Бомбардувальник був збитий.