Резніков назвав недоліки МіГ-29, які Україна отримала від Словаччини та Польщі

МіГ-29, недоліки, Словаччина, Польща, Україна
МіГ-29, недоліки, Словаччина, Польща, Україна

Винищувачі МіГ-29, отримані від Польщі та Словаччини, посилять Військово-повітряні сили України.

Однак наша держава потребує більш сучасної авіації, такої, як Falcon або Gripen. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю естонській суспільній телерадіокомпанії ERR.

За його словами, винищувачі МіГ-29 програють російським Су-35 по низці параметрів.

"Ми як і раніше намагаємося переконати наших партнерів, що нам потрібні сучасні авіаційні платформи. Будь-то Falcon, або Gripen, або будь-який інший тип літака. У МіГ-29 дальність видимості зі своїми радіо-локаційними системами усього 60 км, дальність стрільби усього 30 км", зазначив він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його словами, сучасні російські літаки, такі винищувачі, як Су-35, мають дальність радіолокаційного огляду понад 200 км і дальність стрільби понад 100 км.

"Тому нам потрібні сучасні винищувачі для України, щоб вони стали частиною наших систем ППО", сказав Резніков.

Він зазначив, що Україна продовжує переговори з партнерами, в тому числі про те, що вже зараз необхідно навчати українських пілотів для управління західними бойовими літаками.

"Ми залишаємося оптимістичними і намагаємося поговорити з нашими партнерами про те, що навчання пілотів має розпочатися зараз, тому що це вимагає часу. Точно так же час було витрачено на артилерійські системи і реактивні системи залпового вогню, танки і системи ППО типу NASAMS, Patriot та інші", сказав глава Міноборони.

Резніков також висловив упевненість, що українські пілоти зможуть швидко навчитися на іноземних винищувачах, привівши приклад системи Patriot, щодо якої спершу теж говорили про необхідність довгої підготовки екіпажів, але на практиці виявилося, що це займе в рази менше часу.

Західним партнерам зараз слід зосередитися на забезпеченні України системами ППО, ракетами та бронетехнікою, а не винищувачами F-16.

Однак у майбутньому ЗСУ обов'язково мають отримати літаки IV покоління. Про це заявив глава Пентагону Ллойд Остін.

Він зауважив, що це можуть бути винищувачі F-16 або інші літаки IV покоління.

Читайте також