Резніков пояснив, що дадуть Україні касетні боєприпаси

Резніков пояснив, що дадуть Україні касетні боєприпаси

Касетні боєприпаси змінять правила гри на війні в Україні

Вони здатні компенсувати дефіцит звичайних артилерійських снарядів, сказав міністр оборони Олексій Резніков на полях саміту НАТО, пише Politico.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Коли ми отримали у травні 2022 року 155-міліметрові артилерійські системи, це стало зміною правил гри. У липні ми отримали різні типи РСЗВ, це стало наступною зміною правил гри. І я сподіваюся, що касетні боєприпаси стануть наступною зміною правил гри як зброя або боєприпаси для звільнення наших тимчасово окупованих територій", вказав він.

Резніков відкинув скарги деяких країн і гуманітарних груп щодо рішення уряду США передати касетні боєприпаси. Цю зброю використовуватимуть лише у позаміських районах на території України. Союзникам будуть повідомляти про застосування та дію касетної зброї.

Велика Британія та Іспанія виступили проти використання касетних боєприпасів Україною.

Зокрема, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що "не заохочує" використання касетних боєприпасів, які США погодилися відправити в Україну. Аналогічну думку висловили і в Міноборони Іспанії.

За словами британського прем'єра, Сполучене Королівство входить до числа 123-х країн, які підписали Конвенцію, яка забороняє використання снарядів такого типу.

Читайте також: