Резніков розповів, як ледь не потрапив у полон

Резніков розповів, як ледь не потрапив у полон

Міністр оборони Олексій Резніков міг би потрапити в полон, якби діяв за визначеним протоколом безпеки на початку повномасштабного російського вторгнення.

У Гостомелі розташований захищений командний пункт МОУ, куди міністр мав би їхати зі своєю командою. Резніков розповів про це "Українській правді".

Саме туди ворог спрямував потужний удар.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"ЗКП, який був закріплений за моїм персоналом, знаходився, будете сміятися, в Гостомелі, в захищеному місці, яке першим же потрапило в засідку. Теоретично, якби ми туди перемістилися хоча б за день-два, то в мене половина міністерства була б там. Майже в полоні. Тому ми просто розпорошилися по різних будівлях, які належать Міністерству оборони. Слава Богу, їх вистачає в Києві", сказав міністр.

Фінансистів він скомандував вивезти за межі Києва, щоб вони могли безпечно працювати.

24 лютого вранці Росія почала повномасштабну агресію проти України. У перші години вторгнення окупанти зробили ставку на захопленні аеропорту "Антонов" біля селища Гостомель під Києвом. Ворог планував закріпитися на летовищі, щоб мати змогу перекидати туди резерви і розвивати наступ на столицю.

О 07:00 росіяни атакували адмінбудівлю аеропорту крилатою ракетою. А за годину з території Білорусі в напрямку Гостомеля вилетіло 34 вертольоти К-52. Три із них були знищені, але решта долетіли і почали наносити ракетні удари по оборонцях летовища. Після цього над Гостомелем з'явилися 18 вертольотів Мі-8 з близько 300 російськими десантниками, які вважалися елітою військ РФ. Зав'язався бій і ворогу вдалося захопити аеропорт. Проте пізніше спецназівці "Альфи" і бійці Сил спеціальних операцій повернули контроль над периметром "Антонова" і до 22:00 його зачистили.

Загалом бої за аеропорт з перемінним успіхом тривали до 6 березня. У результаті летовище було повністю знищене. В одному із його ангарів унаслідок російських обстрілів згорів найбільший у світі транспортний літак Ан-225 "Мрія".