РФ проводить у США масштабну компанію із дезінформації на тлі виборів президента – AP

Масштабна компанія дезінформації на тлі виборів президента
Масштабна компанія дезінформації на тлі виборів президента

Кремль почав кампанію дезінформації стосовно президентських перегонів у США, спрямовану на американців, йдеться в повідомленні агентства Associated Press за даними американської розвідки.

Представники розвідки зазначають, що Росія, Іран і Китай використовують інтернет для поширення неправдивої і підбурювальної інформації про американську демократію для підриву довіри до виборів.

"Американська громадськість повинна знати, що контент, який вони читають в інтернеті, може бути іноземною пропагандою, навіть якщо здається, що він походить від співвітчизників чи із Сполучених Штатів", - заявив представник Офісу директора національної розвідки США.

За словами розвідки, Росія є найбільшою загрозою, але також є ознаки того, що Іран і Китай активізували свої зусилля. Російські групи наймають комунікаційні фірми зі зв'язків із громадськістю, щоб створювати дезінформацію замість них.

США оголосили санкції проти двох російських фірм, відповідальних за створення фейкових веб-сайтів та соціальних мереж для поширення дезінформації. Мета такої дезінформації - змусити американців поширювати російську пропаганду непідозрюваним чином.

Комітет з розвідки Сенату зазначив, що США можуть бути більш вразливими до іноземної дезінформації у 2024 році, ніж у 2022 році. Вони також попереджають, що російська пропаганда підтримує Трампа, а Іран спрямовується проти кандидатів, які можуть посилити напруженість з ним.

Китай демонструє більшу обережність, але може використовувати дезінформацію для впливу на змагання в Конгресі, де кандидати висловлюють різкі висловлювання щодо Китаю.

Джерело: ZN.UA

Читайте також