Ринок чи супермаркет: українцям показали, де дешевше купувати картоплю

Магазин чи ринок? Де вигідніше купувати картоплю?
Магазин чи ринок? Де вигідніше купувати картоплю?

Ціни на картоплю залишаються стабільними

У вересні українці пристежують ціни на картоплю, яка є основним продуктом харчування для багатьох людей. За даними, зібраними "Хвилею", ціни на картоплю на оптових ринках та супермаркетах стабільні.

На львівському оптовому ринку "Шувар" кілограм картоплі можна придбати за ціною від 15 до 20 гривень, середня вартість становить 17,50 гривень.

У київському ринку "Початок" оптові ціни коливаються від 21 до 23 гривень за кілограм, а роздрібна ціна досягає 30 гривень.

На столичному ринку "Столичний" ціни на картоплю трохи нижчі - від 17 до 19 гривень за кілограм, з середнім значенням 18 гривень.

У супермаркетах середня ціна на звичайну картоплю складає 26,32 гривні за кілограм. Найнижчу ціну зафіксовано в Auchan - 24,20 грн., а найвищу в Megamarket - 29,90 грн. Молоду картоплю можна придбати за 40,60 гривень за кілограм, а рожевий сорт - за 24,90 гривень за кілограм.

Експерти раніше прогнозували, що наступного місяця ціни на картоплю можуть збільшитися через зростання попиту і зменшення пропозиції ранніх сортів, а також перехід до збирання пізніх сортів.

Читайте також